torsdag 24 maj 2012

HARAJUKU

Japp, idag for jag iväg med Peter och Tuukka till Harajuku~ :D

Men innan jag kunde åka dit och ha roligt var jag tvungen att skriva prov i skolan. På vägen så mötte jag en massa elever från min skola, och jag blev lite orolig att jag skrivit upp fel tid. Alla på hela skolan skriver nämligen prov samtidigt. Och när jag väl kom fram till skolan så såg jag att basebollklubben redan påbörjat sin träning! Det gör de aldrig om inte alla har slutat. Så där fick jag lite panik. Men det visade sig att jag hade tagit rätt tid, och det var bara andraårselever som hade prov sista provtimmen.

Och provet vi hade idag var writing. Från och med idag hatar jag writing. Jag hade lärt mig varenda glosa, och låt mig påminna er om att det var över 100 stycken, vilket i sin tur betyder ungefär 150 nya kanji. Och vad gör läraren? Han frågar inte efter de orden, nej nej, utan han använder frickin' synonymer. Med andra ord var det 100 ord vars kanji jag jag aldrig sett förr. Lovely. =__="

Efter provet, när det var dags att åka in till Harajuku, så blev det lite tokigt med tågen. Jag tog ett lite tidigare tåg än jag planerat, och när jag hoppat på och sett mig omkring verkade allt inte riktigt stämma. Tåget var riktigt fancy (inte alls som de brukar vara), och det var en massa folk med stora resväskor. Det såg ut som ett "specialtåg", som man måste köpa en särskild biljett för att få åka med. Åh, paniken. Jag var verkligen rädd att det skulle komma en biljettkontrollant! Usch, det var ett par jobbiga minuter där alltså. Men när ingen kontrollant verkade dyka upp antog jag att det var ett okej.

Och jag måste säga, det var nog den bästa tågfärden någonsin. Helt underbar. Jag hade superbra utsikt, och det var jättebekväma säten plus att tåget var alldeles tyst. Ni vet, sådär "mjuk" som det kan låta ibland. <3 Men det var sorgligt också, för jag började tänka alldeles för mycket på hemresan och allt jag kommer sakna här, och det var nästan så att jag började gråta. Men i Japan visar man inte känslor in public, så det var bara att låta bli. Nåväl, jag överlevde.

Harajuku var awesome, och det var hur mycket utlänningar som helst! Galet galet. Och alla var dessutom långa, smala och snygga. Det var ett mysterium. Hur som helst, vi spenderade lite för mycket pengar på mat och Starbucks, och innan vi visste ordet av var det dags att åka hem igen. :c Tråkigt tråkigt. Men vi kanske hinner leka allihopa igen innan jag återvänder till Svea Rike. Jag hoppas det. :3

Imorgon har jag engelskaprov, och jag har inte börjat plugga än. Bravo Beatrice. >__< Men men, det borde gå bra ändå. Det är bara femtio-ish glosor, och resten är ganska enkelt. Jag vill hellre kolla på Inuyasha, så jag kanske skippar att plugga helt. Hehu. ^__^" Neee, det gör jag nog inte. Istället kommer det nog sluta med att jag pluggar halva natten, eheheh.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar