torsdag 17 maj 2012

後一ヶ月

Jag kan inte fatta det, men idag är det exakt en månad kvar tills jag åker hem. En endaste liten månad. Vart tog tiden vägen liksom?
Ursäkta att jag varit så dålig på att uppdatera. Anledningen är att jag har varit sjuk. Igen. Vaknade igår med världens huvudvärk och lite feber, det såg ut att bli bättre under dagen men så imorse var det illa igen. Så både igår och idag har jag fått stanna hemma och sova. Ganska skönt.

Dock innebär det att jag missat två bildlektioner i rad, så det kommer att bli hell att ta igen det på måndag. Plus att vi har testvecka nästa vecka, och eftersom att jag glömde ta hem böckerna i tisdags har jag inte kunnat plugga något än. Därför måste jag gå till skolan imorgon, oavsett hur jag mår. Har jag inte böckerna kan jag inte plugga, och då lär det ju inte gå särskilt bra på proven, eller hur?

Lite trist är det ändå att vara sjuk. Jag vill ju leka med mina kompisar så mycket som möjligt nu. Om en vecka ungefär ska jag, Rika, Risa och Eri gå på Disneyland (eller kanske Disney Sea), så vi måste planera lite inför det. Jag ser verkligen fram emot det!

Idag skulle jag (om jag inte varit hemma och varit sjuk) åkt med min värdmamma och välja ut en yukata (as always, google is your friend). Jag vill verkligen verkligen ha en, men de är ganska dyra. Förutom själva yukatan måste jag ju även köpa en obi, ett par geta och såna där roliga tåstrumpor att ha till. Allt som allt kommer det att kosta 20 000 till 30 000 yen (alltså ungefär 2000 - 3000 kronor).

Frågan är då: Är det värt det? Jag kommer bara att ha ett, max två tillfällen att ha den på mig här i Japan, och väl i Sverige tror jag nog inte att jag någonsin kommer att bära den. Men det är ett fint minne, och om jag kommer tillbaka hit till Japan någon gång i framtiden så kommer jag kanske att kunna ha den på mig då.

Min värdmamma tycker att jag borde köpa en mörkblå med vitt mönster, vilket är ganska standard. Men om jag ändå ska köpa en vill jag gärna att den ska vara speciell... Åh, jag som aldrig kan bestämma mig, hur ska jag kunna välja färg och mönster och allt? (I-landsproblem, ja).

Haaah, om mindre än en månad tar min gamla klass studenten. Tro mig, det finns mycket jag skulle göra för att få ta studenten med dem. Är så himla skoltrött, och då har jag ju ändå haft "paus" från skolan i ett år. Vi får se hur det blir när jag kommer hem, men jag är inte så pepp just nu.

Oh, just det, innan jag glömmer, ikväll var det ett program på tv där både Peter och Tuukka var med. Lite roligt sådär. Min värdfamilj spelade in det, så jag kanske kan lägga upp det här någon gång. Fast det är en halvtimme långt, så det kanske inte går. :P

じゃ、またね~

1 kommentar:

  1. jorå om du försöker :P
    under sakura sesongen är det ju en körsbärsblomornas dag, typ då , eller om du drar till nån konvent! yukata:n är nog väldigt uppskattad av konventare och cosplayers också :3

    SvaraRadera