tisdag 10 april 2012

Stamcellerna i Japan - Del 1

Hej hopp! Nu har jag tillgång till min dator igen, så här kommer ett inlägg om vad jag har haft för mig den senaste veckan. Jag har funderat på om jag ska skriva allt i ett enda jätteinlägg, eller om jag ska dela upp det i två, lite mindre inlägg, och jag tror att jag gör det sistnämnda. Så, let's get started.

I tisdags förra veckan (den tredje alltså) åkte jag in till Yokohama för att möta upp mamma, Elvira och mormor på stationen. Jag kom lite tidigt (trodde jag), men det visade sig att det hade gått fortare för dem att ta sig dit än de trodde att det skulle, så de väntade på mig. Problemet var att inga utav deras mobiler fungerade, och vi kunde inte kontakta varandra, så hade det inte varit för att mamma tog en vända på perrongen hade det nog tagit en bra stund innan vi hittat varandra.

Och vad hände när vi såg varandra? Tja, om jag ska vara helt ärlig så trodde jag bara att jag skulle bli glad, men ack så fel jag hade. Självklart började jag grina som en liten unge, och det mitt på stationen! Ah, det var pinsamt... Men åh, alltså, det var bara så skönt att se dem igen. Livs levande och inte på en datorskärm. Och att få ordentliga kramar! <3

Vi åkte till hotellet och checkade in, och allt var frid och fröjd. Och det var nog de minsta hotellrum jag någonsin sett! :o Men när man väl vant sig var det inga problem. Självklart var de trötta allihopa (de kom ju fram nio på morgonen japansk tid, så då var klockan två på natten för dem), men de kämpade på. Därefter drog vi vidare och åt lite gyudon! Haha, det var lite kul att se hur de kämpade med ätpinnarna. :P Sen blev det tyvärr riktigt dåligt väder, och vi kunde inte gå ut mer. Det var faktiskt nästan som en tyfon, och det var vindar på runt 38 meter i sekunden! :o Och det regnade och var kallt... Men det var några från nyheterna som filmade oss, så vi var med en snabbis när de visade hur det såg ut runt om i landet!

I onsdags åkte vi in till Tokyo och gick på Tokyo Edo Museum. Jag åkte faktiskt dit under orientation i augusti förra året, men det är ett så bra museum att jag gärna åkte dit igen. :3 Det blev lite lunch bestående av onigiri under muséet, och en massa fotande. Efter det åkte vi vidare till Shibuya (som, för er som inte vet, är ett shoppingområde i Tokyo) så att Elvira skulle få shoppa lite i Shibuya 109, men det blev inte så mycket. Sen gick vi också till det Starbucks som ligger alldeles ovanför det där stora kända övergångsstället och fotade lite. Fast än man inte får. :P På kvällen sen åt vi tempura, och jag tror att det blev allas nya favoriträtt. :3 Elvira, jag lovar att jag ska laga det när jag kommer hem.

I torsdags höll vi oss i Yokohama i stället. Det var fortfarande stormigt, men som tur var så var det bara starka vindar och inget regn. Tyvärr hade jag skola på morgonen, men jag var tillbaka strax innan två. :3 Vi promenerade runt i China Town (i Ishikawachoo) jättelänge, och det var supermysigt. Åh, och när vi skulle ta en gruppbild så kom det fram en snäll japan för att hjälpa oss, men han förstod sig inte riktigt på systemkameran så det tog himla lång tid. Och det är ju inte så farligt egentligen, det var bara det att folk stannade upp på båda sidor om oss för att inte sabba fotot, så det blev lite pinsamt efter ett tag. (o^_^o)"

När vi var klara där hade det blivit mörkt, så då åkte vi till Sakuragichoo och åkte upp i Landmark Tower. Där finns världens snabbaste hiss! Och det var verkligen jättevackert att se hela Yokohama upplyst och från så hög höjd.

I fredags åkte vi in till Tokyo igen. Först tog vi oss till Ueno, och där gick vi på ett akvarium. Det var lite krångligt att hitta dit, och jag fick fråga ett par människor efter vägen, men tillslut så hittade vi rätt. Jag och Elvira tog purikura också! ^-^ Akvariumet var stort och fint, och jag fick veta att de även har ett planetarium alldeles intill, så dit vill jag åka igen.

Efter det åkte vi till Asakusa. Asakusa kallas ibland för "Tokyos Kyoto", och det är en gammal bevarad stadsdel mitt i Tokyo. Det finns en massa tempel och shrines, och en massa souvenitbutiker. Så där shoppade jag loss! Huu, det känns så hemskt att det redan har börjat bli dags för det... Det betyder ju att det inte är långt kvar. ;__;

Och nu till de tråkiga nyheterna: Jag har inga bilder. Varför? Jo, för att vi bara fotade med systemkameran, och vi la aldrig över bilderna i min dator, så jag har dem inte. :c Jag kanske kan få dem skickade till mig eller något, men för stunden har jag som sagt inget att visa er. Förlåt. TT^TT

Ah, just det! Bilden i förra inlägget, den där jag har brunt hår och lugg, den är fake! Eller tja, det är ju en riktig bild, men jag har peruk på mig. Jag ville bara se om jag skulle passa i det. Eheheh. ^^"

Lite senare eller imorgon skriver jag del två! Först måste jag bara skriva ett viktigt mejl, så vi får se hur det blir. c:

じゃあね~

3 kommentarer:

 1. Men vad är en vecka i japan....alldeles trist och tråkig....eller?? Hade nog gärna varit med. Det låter som om ni haft riktigt trevligt. Vilket mor och syster intygade när jag hämtade dom på Arlanda. För övrigt så tror jag att din blonda färg är helt ok. Kram

  SvaraRadera
 2. Älskar rubriken! :D
  Kul att höra att ni hade det trevligt! *Kram*

  SvaraRadera
 3. Kul paraply du hittat. Fick se ett 2 timmars bildspel igår. Det såg ut som om ni hunnit med ganska mycket.
  Puss Pappa

  SvaraRadera