fredag 20 april 2012

Japansk musik

Här kommer nu inlägget som jag lovade att skriva för evigheter sen. Yay! :D
Okej, så, jag tänker inte börja analysera alla genrer som finns och en massa sådant, utan i stället tänker jag bara visa er några klipp med låtar och artister som är populära just nu. Enjoy~

Okej, en av de utan tvekan mest populära grupperna är AKB48. Det är en tjejgrupp bestående av hela 64 (!!!) medlemmar, men alla uppträder inte samtidigt. Istället är de uppdelade i fyra "lag", och turas om att spela. Alla lag (Team A, Team K, Team B och Team 4) har dessutom varsin ledare, och ledaren för Team A räknas som ledare för alla 64 medlemmarna. Hon heter 高橋 みなみ (Minami Takahashi) by the way.
Och de är verkligen överallt. De är med i hur mycket reklam som helst, och man kan inte gå en dag utan att se dem på tio olika affischer. Minst.

Den här låten har varit helt galet populär, och man hör den överallt. Och jag har verkligen aning om varför de är klädda i underkläder... (o_o )" Den heter ヘビーローテーション ("Heavy Rotation"), in case you were wondering.


Ska jag vara helt ärlig tycker jag inte om den särskillt mycket. Ehehe. Nej, jag föredrar deras yankii-stil i マジスカロックンロール. Där är de メッチャかっこいい! OwO Och de är helt okej i Beginner, men AKB48 är helt enkelt inte riktigt min musikstil. (^-^)""

En annan grupp som är populär, och som också är med i en massa reklam är Perfume. Ska jag vara ärlig har jag inte superkoll på deras låtar (för jag kollar ju som sagt aldrig på tv), men just den här kände jag till redan innan jag åkte till Japan. Jag tror faktiskt att jag såg den på någon annan utbytesstudents blogg för ett par år sen, men jag är inte säker. Låten heter i alla fall "VOICE". :3En känd, lite äldre killgrupp är SMAP. Om jag ska vara helt ärlig så är de inte världens bästa sångare, men den här låten är så mysig, så jag tycker att ni borde lyssna på den. Jao, ni förstår ju inte vad de sjunger, men den har ett fint budskap. Den heter 世界に一つだけの花 ("Sekai ni hitotsu dake no hana") eller "The only one flower in the world" om man översätter det.

Jag kan ju inte ha ett inlägg med japansk musik utan lite Visual Kei, och då är det självklart the GazettE som får stå för det. De är bäst, så enkelt är det. >:3 Låten heter Cassis, och det var en av de första låtarna jag hörde av dem, plus att den var en utav mina peppa-inför-Japan-låtar. (Uhuhu, nu när jag lyssnar på den börjar jag nästan gråta). 私はこの歌が本当に大好きだよ~ T^TSist men inte minst måste jag visa er KARAs låt MR. Det är en koreansk grupp, ja, men den här låten har varit jättepopulär under hela tiden jag varit här, och i princip carje dag hör man någon gå och nynna på den. Så, here you go.Det var allt jag hade att dela med mig av för stunden! Säg till om ni vill ha mer musik, eller om ni föredrar mitt rabblande om mitt inte alltid så händelserika liv. :3

じゃあね~ <3

3 kommentarer:

 1. LUNA SEA och X Japan är två legendariska och mkt kända i Japan :3

  SvaraRadera
 2. Haha, är du säker på det? LUNA SEA har jag aldrig hört talas om, och även om jag hört namnet X Japan innan jag kom hit så har jag aldrig hört någon japan nämna dem eller sett dem i reklam eller så. Och jag bor ändå här! De kanske är mer kända utanför Japan, som så många andra japanska artister och band? Eller också är det jag som inte är särsilt uppmärksam helt enkelt haha. :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja dom var väldigt stora på 90-talet i Japan iaf. Nu håller dom på o bli mer o mer kända runt om i världen men X Japan är nog större. Sök på youtube, finns massor av videos på båda banden :)

   Radera