torsdag 1 mars 2012

卒業式 - Skolavslutning

Idag var det dags för treornas avslutning.

Det var ganska sorgligt om jag ska vara helt ärlig. Jag har ju några kompisar i trean och nu kommer jag troligen inte att träffa dem igen. :'c En av treorna höll tal, och det var jättefint och jättesorgligt. Han började nästan gråta flera gånger, och en gång brast han ut i ett yabai och var tvungen att vänta lite innan han kunde fortsätta.

Annars var det ganska likt gårdagens övning. Stå upp, buga, sitt ner, stå upp, sjung, sitt ner, och så vidare. Lärarna bugade också en hel massa nu när jag tänker på det... Innan de höll sina tal så bugade de mot eleverna, sedan mot de andra lärarna på scenen, och sist mot hinomaru-flaggan. Efter talet gjorde de samma sak igen. Och det var mååånga tal. :P Men det var fint!

Orkestern spelade under talen och under in- och uttågen, och det gjorde det hela ännu bättre. Ah, hur awesome skulle inte livet vara om man alltid hade den rätta bakgrundsmusiken? Det var liksom så där pompöst och ståtligt, och jag kände mig så stolt över min skola och treorna. Det var svårt att tänka på att jag inte kommer att ta studenten här med mina kompisar, utan att jag faktiskt har ett år kvar i skolan hemma i Sverige. Och jag vet inte, men jag känner mig alltid, hm, "samhörig" (i brist på bättreord) med min skola när vi sjunger nationalsången och skolans egen sång...


Skolsången! Och om ni ser på videon får ni även se lite bilder från min skola. :3 Jag har inte gjort videon dock, utan jag hittade den på youtube. :P

Hur som helst, de hade även gjort ett bildspel med bilder från det senaste året, plus treornas skolresa. Åh, jag fick se bilder från taikusai (idrottsfestivalen) också... Det är synd, den var innan jag kom hit förra året, och jag hinner åka hem innan den är i år så jag missar den helt. Sad. Men men, jag får ju uppleva annat. Nu i slutet av mars så ska vi ha en "boll-dag", då vi får prova på olika bollsporter. Jag tror att det är volleyboll, basket, fotboll, handboll och tennis man kan välja mellan, men jag är inte säker än. Vad tycker ni att jag ska välja?

Nu ska jag dricka lite blåbärssoppa och se på Pocahontas (tack moster och gudfar).

じゃ、またね~

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar