onsdag 14 mars 2012

Sjuk men glad ändå

Det är vår i luften! :D Ni vet, när det är sådär riktigt svinkallt i skuggan eller när det blåser, men varmt och mysigt när man går i solen. Och man hör fåglar och grejer, så det är supernice! Finally lite värme! Strangely enough så är det dock kallare inomhus än utomhus, men men. Jag är glad för solen. :3

Det är verkligen tur att det är halvdagar just nu, för jag har blivit sjuk igen. Woho~ 38,7 graders feber, huvudvärk, och alldeles öm i hela kroppen. Men det är bara att gå till skolan ändå. Är du i Japan, gör som japanerna helt enkelt.

Men trots att hälsan inte är på topp så har jag lyckats ha en bra dag. c: Det första riktigt trevliga hände under bildlektionen. Vi hade ju som sagt en inlämning i måndags, och idag visade läraren upp de bästa bilderna. Och gissa vem som hade den bästa bilden av alla på hela skolan? Jag! Och det är inte så tokigt, med tanke på att de som är med i bildklubben är helt grymma. Under föreläsningen satte han upp min bild på tavlan, och visade på alla viktiga detaljer, och alla blev jätteimponerade. Ah, jag var röd som en tomat, men det var verkligen dagens höjdpunkt. :3 (Ni kan se bilden här).

Senare på kemilektionen så hade vi labb istället för föreläsning som vi brukar. Vi fick blanda salter, som vi sedan tillsatte olika ämnen till. En av killarna i min grupp smakade på ett av dem utan att veta vad det var, and I was like *facepalm*. Hallå, det hade ju kunnat vara något farligt! Åh japaner... Hur som helst, när vi var klara drog vi för alla gardiner, släckte lamporna och satte eld på saltet. I inlägget här nedanför kan ni se hur det såg ut. :3 Himla mycket roligare än att sitta och sega en timme i vårt kalla klassrum.

Och just det, under rasten när jag var på väg till mitt klassrum så mötte jag en lärare jag inte känner (inte min homeroom teacher), och bara sådär så säger han "god morgon". På svenska! Och inför en korridor full med elever dessutom. Haha, jag blev lite paff. :P Tydligen vill han lära sig svenska, och han vet att jag inte får ordentliga japanskalektioner, så han sa att vi kan ha lektioner tillsammans. Jag lär honom svenska, och han lär mig japanska. Och han talar flytande engelska så att han kan förklara för mig om jag inte fattar. Jag tror väl att det blir mest fokus på japanskan i så fall, but you never know. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det hela... Jag menar, det är inte första gången jag blivit lovad lektioner, och alla tidigare gånger så har det inte blivit något. Han sa dock att vi kunde ha lektioner när som helst under skoltid så länge som han inte har någon annan klass samtidigt. Vi får se hur det blir. Oavsett vilket ska vi prata om det imorgon.

じゃ、またね~

3 kommentarer:

 1. Grattis till bildbedömningen!Men du är ju duktig, så på dom bara. Visa framfötterna och sopa banan med bildklubben...hahaha.
  Du har ju faktiskt några dagar kvar så en lärare som är villig att stötta dig i din japaska inlärning är ju helt ok. Du hinner säkert lära honom en och annan fras på svenska.

  SvaraRadera
 2. Snyggt jobbat.
  Ha det sågott
  Kram
  Carina

  SvaraRadera