lördag 3 mars 2012

二百

Idag gick min värdsyster ut high school! :3

Uh, dagen började med att jag var tvungen att stiga upp strax efter sju, och dum som jag är så gick jag inte och la mig förrän jättesent igår kväll, så jag var lite seg. :P Sen tog jag, otousan och okaasan bussen in till Ofuna för att sedan åka till Chikas skola. Chika åkte innan alla oss, och väl på Ofuna station så åkte okaasan i förväg. Hon är med i någon föräldraförening eller något, så hon behövde vara på skolan tidigt.

För att fördriva lite tid gick jag och otousan till Starbucks. :3 Men det var inte min idé, utan det var faktiskt han som föreslog det. Då fick jag även lära mig en ny kulturell grej. Om två (eller fler) personer umgås, och en föreslår något man kan göra, så är det den personen som betalar. Om inte så är det den som är äldst som betalar, fast då ska det skilja ett par år. Men är man ganska jämna i ålder, då är det killen som betalar.

Vi glömde bort tiden lite, så när vi kom fram till Sakuragichoo (stationen där Chikas skola ligger) var vi i princip tvugna att springa. Och skolan ligger uppe på ett berg, så det är en skitbrant backe hela vägen upp. Vi tog oss dit på ungefär en tredjedel av den tid det brukar ta. Skoj. Men vi var ändå lite sena, så när vi kom fram till skolan satt redan alla på sina platser. Det hade inte börjat än, men alla var tysta och väntade. Och jag upptäckte att jag var väldigt underdressed. Där satt alla i fina kostymer, och så kommer jag där i mina trasiga jeans, mammas kofta och Sverige-strumpor. Gissa om de stirrade på utlänningen? Jodå. Ännu mer skoj.

Själva ceremonin var ganska tråkig... Förlåt, men det är sant. Allt som händer är att de delar ut diplom till alla (vilket tog typ hundra år trots att det är en så liten skola), sedan delar de ut speciella diplom till de med bra betyg, bra närvaro och som är bra på sport, och så håller de en massa tal. Långa tal på svår japanska. Och däremellan har vi en massa bugande och sittande och sjungande. Men men. Och jag skämde ut mig lite extra för jag var tvungen att gå ut när det var typ fem minuter kvar, och vi satt längst fram. Wohoo...

Efter det var det ganska roligt dock. Då var det "fest", och dags för "biking". Det var typ buffé, precis som det låter. Maten var god, och folket som var där var trevligt. Dessutom var det kul när flera av Chikas kompisar kom fram till mig och började prata. Alla var (som japaner brukar) fascinerade av min hårfärg och min ögonfärg, för att inte tala om min längd. Jag kan ju säga att om man vill ha en självförtoende-boost, då är Japan the place to be. Alla sa också att jag är söt, och idag hade jag på mig en liiite för urringad tröja (enligt japansk standard. I Sverige skulle den inte ses som avslöjande alls) så alla sa att jag var supersexig. o///o Alla blev helt chockade när jag sa att jag bara är arton. "Va, är vi lika gamla!?"

På eftermiddagen gick vi till Starbucks igen, och på kvällen gick vi och åt yakiniku. Vi irrade runt i en halvtimme på jakt efter en restaurang som otousan var helt säker på fanns i Fujisawa, men till ingen lycka. Så till slut gav vi upp och gick in på första bästa ställe, men där skulle vi vara tvungna att vänta i tio minuter (helt oacceptabelt enligt otousan), så vi gick vidare. Och irrade runt i ytterligare en halvtimme... =__=" Men sen gick vi in på ett annat ställe, och maten var toppenbra så det var det värt. :3

Idag är det hinamatsuri, vilket är "dock-festivalen" eller "flickornas festival", men min värdfamilj firar inga japanska traditioner, så det blev inget speciellt med det. Synd, för det var ju min enda chans att uppleva den, men det är inte mycket att göra.

Det här är även mitt 200:de inlägg. Det ni! Därav titeln, som betyder "200". c: Och just det, jag tänkte införa en ny grej här på bloggen, "dagens ord". Så varje dag (som jag skriver ett inlägg) kommer jag att skriva ett nytt ord. Det kan vara ett ord som är bra att kunna, ett ord som jag just lärt mig, eller vad som helst egentligen. Bara för att göra saker och ting lite mer intressanta. Låter det som en bra idé? ^w^

じゃ、またね~

1 kommentar:

  1. Detdär om dagens ord lät som en jättebra idé!


    En jättebra blogg måste jag säga att du har :D

    SvaraRadera