lördag 7 januari 2012

お好み焼きparty

Idag var det dags för okonomiyaki-party med mina kompisar! Något jag inte var riktigt förberedd på innan jag kom hit till Japan är hur lite fritid high school-elever har. Det här har liksom varit planerat sen i början av december/slutet av november... =__= Men nu har vi träffats i alla fall! C:

Först så köpte vi en massa ingredienser till okonomiyakin och yakisoban, och sedan drog vi hem till Rika-chan för att sätta igång. Det är första gången jag varit hemma hos någon i min klass. Och jag har varit här i nästan fem månader, mind you. Så ni blivande utbytesstudenter som läser, kom ihåg att ni inte kommer att kunna ha ett lika aktivt socialt liv här i Japan som hemma i Sverige. Nej, vill ni träffa folk så är det universitetsstudenter eller andra utbytisar som gäller. Bara så att ni vet liksom...

Hur som helst, vi hade det jättetrevligt och vi åt nog med mat för att hålla oss mätta i en månad. Typ. Det känns som det just nu i alla fall. Och nu kan jag även lägga okonomiyaki och yakisoba på min lista över japanska rätter som jag kan laga! Så när jag kommer hem kan ni se fram emot det, plus stekt ris, riktig ramen, tonkatsu och curry. Och en hel massa andra rätter som jag inte har lärt mig än, men som jag ska lära mig innan jag åker!

Igår gjorde jag, eh, jag kommer faktiskt inte ihåg. Jag gjorde nog ingenting. Men mitt paket kom fram till slut! Så tack för alla julklappar! Lite sent, men bättre sent än aldrig säger man ju. Och ååååh, naturgodis. Jösses vad jag saknat det. Och ost. Men det vet ni ju redan. :3

Imorgon är det bildläxor som ska göras, men annars har jag inget planerat. Jag ska promenera lite tror jag. Kamakura är verligen jättevackert, och det har faktiskt en gång varit Japans huvudstad så det finns en massa fina tempel och shrines som jag kan titta på. Helst hade jag velat springa, men det får jag ju inte. Oh well.
Återigen, om det finns något särskillt ni vill att jag ska skriva om eller fotografera, så säg till. Jag börjar få lite idétorka angående spännande saker att skriva om, och mitt vardagsliv är ju inte superintressant, så kom gärna med förslag.

じゃ、またね~

6 kommentarer:

 1. Åh, jag var i kamakura när jag hälsade på min vän i japan förra veckan!!! såg buddastatyn, och ett stort tempel bla :) Tack så mycket för vett och ettikett delen du skrev innan:) btw, vad tycker du om den japanska maten? Altså min mage skrek efter svensk mat de flesta måltiderna. Inte alls förtjust i alla risbollar, riskakor och så vidare :( hur upplever du maten?

  SvaraRadera
 2. Jessica: Jag tycker faktiskt ganska mycket om maten, men det går lite upp och ner. I början tyckte jag att allt var fantastiskt, bara för att det var japanskt. Sen kom jag in i en period då jag var så trött på ris att det var rent löjligt, men nu tycker jag om det igen. Jag får ju prova på så mycket nytt här som jag aldrig skulle ha fått äta hemma i Sverige, så det är helt okej. Varje ny rätt blir lite som ett äventyr. C:

  Kul att du uppskattar det jag skriver. :3 Finns det något annat du vill läsa om?

  SvaraRadera
 3. Jag skulle tycka det var intressant att läsa vad japaner stör sig på hos oss europer, liksom vad dom anser. Dom verkar ju gilla dalahästar och finska mumintroll. Jättekul att läsa om dina äventyr!

  *kram*

  SvaraRadera
 4. Ditt vardagsliv är visst intressant även om det är förståeligt att det inte känns så intresssant för dig att skriva om det för att du lever mitt i det. Men för mig och många andra är det en lite av en annan, underbar värld :) Kan inte du lägga upp lite recept på japansk mat eller göra en liten videoblogg? :)

  SvaraRadera
 5. Du kanske kan ta lite bilder i huset du bor? Eller hur det ser ut i området du bor i :D

  SvaraRadera
 6. Vi tycker att Du skriver både fängslande och intressant och läser med stor behållning!
  Du formulerar Dig så väl.
  Vi skulle tycka det vore spännande, om det vore möjligt, att få se hur Du bor och hur omgivningarna och staden ser ut - så gärna lite bilder!
  Kramar från Henriksdal.

  SvaraRadera