torsdag 12 januari 2012

Kallt kallt kallt

Det. Är. KALLT.

Idag hade vi idrott, och yes, det var utegympa som gällde. I januari. Det är så vi gör här i Japan! D: Men jag trodde att vi var klara med fotbollen och skulle byta till dans nu (här väljer man vad man vill göra i en två-tre månader, och sen gör man något nytt) i och med att det var ny termin. Men nej. Så jag hade inte med mig några uteskor, och fick sitta och kolla på istället. Som sagt; det var kallt.

Men jag hade trevligt sällskap! Yuzuko skulle inte heller vara med, så vi satt och pratade och hade roligt hela lektionen. Har jag berättat om henne? Vi brukade åka tillsammans till skolan förut, men nu när jag har flyttat så kommer jag tidigare till stationen. Anyway, jag tycker om att prata med henne, för av någon anledning går det alltid så lätt med japanskan då.

Efter idrotten pratade jag lite med mina andra kompisar, och de sa att min japanska har blivit jättebra över lovet! Jag blev så himla glad! :D Den här flytten har verkligen gett så mycket mer än en rökfri miljö. Me gusta. :3

Eftersom att det är ny termin så var det äntligen dags att byta platser. Jag har suttit ganska långt fram sen sist vi bytte, så jag såg fram emot möjligheten att hamna lite längre bak. Jag fick en plats längst fram. Yay. Fast det var okej, för den var precis vid värme-grejen (de kallar den för "stoobu", alltså "stove", men jag tror inte att det är riktigt vad det är) och längst ut till höger. Men så såg jag att mina kompisar hade lyckats hamna tillsammans en bra bit bort, så vi bytte lite lappar med folk så att jag fick sitta med dem i stället. Nu sitter jag ganska långt bak, långt ut på sidan och tillsammans med mina kompisar. Nice.

I helgen ska jag göra knäck och åka in till Tokyo för att hänga med lite universitetsstudenter. Det kommer att bli superkul, för det kommer att vara folk mer i min ålder än det är i skolan. Eller ja, folk i samma "psykologiska ålder". Japaner är ju som sagt ganska, hm, unga till sinnet, så det blir trevligt med lite omväxling.

じゃ、またね~

2 kommentarer:

  1. Kul att din japanska utvecklats ^^ // Elvira

    SvaraRadera
  2. Det beror antagligen på att du känner dig extra bekväm med henne :) Satsa på att hänga mer med henne isåfall! :)

    SvaraRadera