onsdag 4 januari 2012

Hemresa och japanskalektioner

Igår åkte jag, Chika och Okaasan till Tsujido för att shoppa loss (stavas det så? Är det ens ett riktigt ord? Det ser så knäppt ut...), och vi hade det riktigt trevligt. Det var hur mycket folk som helst ute eftersom att folk är lediga nu, men det var okej. Jag har vant mig vid stora folkmassor nu. :3

Jag var duktig och sparade mina pengar. Typ. Jag köpte faktiskt bara lite pärlpyssel, för tydligen är Okaasan en riktig pysselmänniska och hon vill att vi ska pyssla tillsammans! Och just det, jag köpte äntligen ett par skor till min skoluniform. Haha, lite sent men whatever. Men de var dyra... Buhuu, nästan hela min nyårspresent gick åt. Anyway, nu har jag dem och min uniform är komplett. När halva tiden gått. Duktig utbytesstudent.

Ah, och i förrgår åkte vi iväg för att heja på ett maratonlopp! Vi väntade i nästan en halvtimme, men tillslut så kom det lite folk springande. Det var jättekul, det var helt galet mycket människor som stod och hejade. Tydligen älskar japanerna att göra sånt. Efter det så köpte jag lite böcker, och så passade jag även på att köpa ett gäng presenter till några av er där hemma. Det kan ni ju se fram emot när jag kommer hem!

Apropå det, jag har fått mitt hemresedatum nu. Det blir den sjuttonde juni, om inget oväntat händer. Jag hade ju velat ta JLPT i juli, men det verkar rätt kört nu. Det går att påverka datumet, men det kostar en del. Så vi får se. Det känns sådär att veta när jag åker hem... Det gör så att det känns som att jag har väldigt kort tid kvar. För en månad sedan hade jag tyckt att det kännts skönt, men nu trivs jag så bra att det känns lite småjobbigt. Men men, jag har ju ändå lite drygt fem månader kvar. Det blir bra det här. c:

Idag trodde jag att jag skulle träffa ett gäng utbytesstudenter i Yokohama. Men det var imorgon... Vi hade missförstått varandra, så jag åkte till Yokohama i onödan. Fail. Fast på sätt och vis var det tur att jag åkte, för på vägen dit så mötte jag min skolas spanskalärare. Jag läser inte spanska här, men vi har pratats vid ett par gånger. Och idag så pratade vi lite om hur det går för mig med japanskan (och tro mig, det var ganska svårt att hänga med i konversationen, för hon växlade hela tiden mellan japanska, engelska och spanska).
Hur som helst så tyckte hon att jag får för lite undervisning i japanska (jag har ju kvällslektioner en gång i veckan), så hon erbjöd sig att ha lektioner med mig! Så himla snällt! Från och med terminsstarten så kommer jag nu att ha lektioner med henne en eller två gånger i veckan. På skoltid! Så det var ändå lite tursamt att vi blandade ihop datumen. C:

Snart är lovet slut, men det är ganska skönt på sätt och vis. Tidigare var skolan något av det värsta jag visste, men nu saknar jag verkligen mina kompisar, och jag känner att min japanska har utvecklats ganska mycket här i min nya värdfamilj, så jag kommer att kunna hänga med bättre nu. Plus att jag kommer att ha japanskalektioner.

Det går bra nu, kompis det går bra nu~

5 kommentarer:

 1. Ja du, det går verkligen bra för dig nu! And you deserve it!

  SvaraRadera
 2. Jag håller med Anna :) Det är så härligt att läsa att du har det så bra nu! Vilken tur att du åkte in till Yokohama på fel dag. Det är en mening med allt. Vad gulligt av skolans spanskalärare att vilja ge dig extra lektioner.
  Kramar på dig vännen!
  Mamma

  SvaraRadera
 3. Hej, Vad heter into exchange - elevutbyte 's hemsida?

  SvaraRadera
 4. Vad vi är glada för Din skull - efter allt tidigare elände känns det som om det mesta fallit på plats! Hurra!
  Björnkramar från Mormor och Morfar.

  SvaraRadera
 5. Jag har inte fått mitt hemresedatum än, men jag antar att det borde vara samma? För tidigt jue. D':

  SvaraRadera