tisdag 31 januari 2012

家庭科

Idag var det äckligt kallt på morgonen. Det måste ha varit minusgrader, för det var is på den lilla dammen i skolan, och det har det inte varit tidigare! Eller ja, jag har inte kollat efter tidigare i alla fall. :P

Idag var ganska nice. Först hade vi kemi, och då var jag duktig och pluggade kanji till mitt förhör i morgon, och sedan hade vi dubbeltimme i hemkunskap. Och idag var det äntligen dags att börja laga mat!
Jättekul var det, för inte nog med att jag kan delta, jag lär mig dessutom saker som jag har nytta av!
Min grupp består av mig, Rika-chan, Yuzuko och två pojkar vars namn jag inte känner till. Dålig tjej, jag vet...

Anyway, här får ni en bild på vad vi gjorde:

Det var så himla gott~

Rika och Yuzuko

Och här är, hm, innergården av min skola. Min plan var att ta en massa bilder innan folk dök upp, men jag hann inte ta fler än den här... ;__; Bättre lycka nästa gång antar jag. c:

Sen hade vi engelska med vår ALT. Alltså, min engelska är ju, tja, ganska mycket bättre än mina klasskamraters, så jag måste alltid ställa mig upp och svara på Alberts (ALTns) frågor när ingen annan vill. Oh well, jag får ju delta i alla fall. Hehe.

En sak som jag nämnt för er är att japanska killar är ganska feminina. Nu har jag lagt märke till en sak som stärker den åsikten. Förutom sättet de klär sig på, och hur mycket de lägger på håret, så noppar alla coola killar sina ögonbryn. Och inte lite heller, utan de gör dem riktigt smala! Haha, japaner~

Och en sak som jag glömt att nämna, och som inte är speciellt viktig heller, är de japanska baden. Jag har inte varit på ett japanskt badhus eller varm källa än, nej, men varje kväll så tar alla ett jättevarmt bad precis innan man går och lägger sig. Inte samtidigt då, men det kanske ni förstår. Hur som helt så ville jag bara säga att det nog är den bästa stunden på hela dagen. Vattnet är riktigt varmt, runt 42 grader, så hela kroppen blir upptinad efter att ha frusit hela dagen, och man får tillbaka känseln i tårna. ;)

Inte så viktigt för er att veta kanske, men jag vill ha det nedskrivet så att jag kan komma ihåg det när jag tittar tillbaka på bloggen om några år. Den är ju faktiskt lite som min dagbok vet ni.

じゃ、またね~

3 kommentarer:

 1. ALOHAA!
  Jag erkänner. Jag har övergett din blogg ett tag. Den djupa depression jag hamnade i efter Korea tillät mig inte att surfa runt. Men nu har jag tagit mig i kragen (fortfarande lika depressiv, då jag är i Sverige, inte Korea) och läst igenom ALLT du skrivit!
  Så njutnjutnjutnjut, för du kommer må skit när du kommer tillbaka. Uppmuntrande, I know..
  och OH MAI GAD, jag ska åka till Japan och bli bästis med din japanska mamma och syster så vi kan obsessa koreaner tillsammans :3 Så kan jag i samma veva jaga feminina japaner, cause that's how i like them. (insert ultimate rapeface.)
  (och om du vill ha en halvfinnes expertis, så bör din finske kompis namn stavas som du stavat det..)
  PUSUJA!

  SvaraRadera
 2. Vi fick visst vinter tillslut här hemma också, -12 grader just nu! :(

  Kul att läsa vad du har för dig, även om det bara handlar om hemkunskap och sånt. Ha det bäst!

  SvaraRadera
 3. Lägg upp recepten! Ps: Är något av detta viktigt för oss egentligen?

  SvaraRadera