onsdag 25 januari 2012

回転ずし

Idag var det äntligen dags för mig att äta kaitensushi! :D

Jag har bara ätit sushi en gång sen jag kom hit till Japan, och då var det vanlig "hämtsushi". Men idag var det annorlunda! Först mötte jag upp med Peter, Veronica och Tuukka, och så gick vi till Loft och spenderade lite tid. De har hur mycket One Piece-, Hello Kitty och Rilakkuma-prylar som helst! Fast jag var lite tråkig och köpte bara ett block, hehe. :3

Sen drog vi vidare till sushistället. För er som inte vet så är kaitensushi samma sak som "rullbandssushi". Det var värsta lunchrusningen, så det tog ett tag innan vi fick ett bord. Så där satt vi bredvid rullbandet och plockade på oss den ena godsaken efter den andra. Men hade man inte lust att vänta, då kunde man beställa in exakt vad man ville ha till samma pris som om det kommit på rullbandet, om ni förstår vad jag menar. Allt kommer på små fat, och det är en eller två bitar per tallrik. I vanliga fall har tallrikarna olika färger för att visa olika pris, men här var det inte så utan alla kostade 105 yen. Strax under tio kronor alltså. Billigt!

Jag var ganska duktig och tog bara elva tallrikar (men två av dem var med sötpotatis, och en med glass, så det var bara 16 bitar sushi~), så det kostade bara strax över 1100 yen. Typ hundra kronor. Madness. De andra tog dock cirka arton tallrikar var, så det var lite dyrare. :P
Jag bjöd även alla på knäck, och det var ganska uppskattat.

Efter maten bar det av till karaoke, och det var nice. Vi sjöng lite av varje, men högst sjöng Tuukka. Haha, han behöver inte någon mick den killen. x3 Han sjöng med hela tiden, så det var lite svårt att över huvud taget höra sig själv. xD;

Ikväll hade jag min sista japanskalektion med Hirai-sensei. Ah, hon är så himla bra och snäll och toppen, så det känns lite trist att vi måste byta lärare... Hon jag ska ha framöver är samma person som hittade min nuvarande värdfamilj, så jag lär få en hel del frågor. Men det blir bra.

Och just det! Idag kom mina körkortsböcker fram, så från och med nu ska jag råplugga! Sen ska jag ju även plugga för JLPT, eftersom att jag kanske kan ta det i Tyskland i sommar. Vi får se, vi får se, men det är ju bättre att vara förberedd och faktiskt kunna ta provet om jag får chansen än att inte göra det, eller hur?

Imorgon är jag ledig, och då ska jag inte göra någonting! Bara sova och läsa. Haaah, det ska bli skönt~

じゃ、またね~

2 kommentarer:

 1. hej! hittade precis din blogg och det är väldigt kul att läsa om en svensk som går i skolan i japan. funderar på att åka till japan och studera själv nästa år.
  men vad är JLPT? ser att du har nämnt det flera gånger.
  ha det bra!
  Hanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Kul att du har hittat hit! :3
   JLPT står för "Japanese Language Proficiency Test", och det är ett prov där man kan fastsälla vilken nivå man har på sin japanska. Det finns fem nivåer där nivå fem är lättast och nivå ett är svårast. Det kan vara bra att ta JLPT i fall att man ska söka jobb som kräver kunskaper i japanska. :)

   Radera