lördag 10 december 2011

IKEA 2.0

Idag var jag på IKEA för andra gången sen jag kom till Japan. Yay~ :D

Klockan elva mötte jag Veronica i Yokohama, och så bar det av. Det var faktiskt inte sådär överdrivet mycket folk, utan det var ganska chill. Självklart gjorde vi som man ska när man är på IKEA, det vill säga vi "bodde" i alla utställningsrum, och satt i alla soffor.

Sen fick vi den fantastiska idén att köra lite "planking". Planking, för er som inte vet, går till så att man lägger sig platt på mage, med ansiktet ner i marken och kroppen utsträckt alldeles rakt med armarna utefter sidorna. Man ser ganska lustig ut med andra ord. Det blev bland annat över tre barnbord, på en trave mattor, på en bänk tillhörande en utställning man inte fick röra, på lådorna i en utav de enorma hyllorna i lagerområdet, och på kundvagnarna som stod uppställda längs en stor vägg. Jag önskar att jag kunde visa er bilder, men Veronica har alla på sin kamera.

Efter det blev det storslagen lunch på IKEAs egen restaurang. Det var sjukt dyrt, men det var det värt. Så det blev köttbullar, mandeltårta, latte och en lussebulle (men den var inte lika god som dina lussebullar mamma <3). Jag trodde att jag skulle falla i matkoma, men det gick bra.

Sen var det dags för det roligaste av allt - att åka omkring på lastvagnarna i lagret. Och hör och häpna, det var ingen annan som gjorde det! Nepp, japanerna kände inet till detta mycket fartfyllda nöje tidigare. Men folk blev inte arga, utan istället fick vi höra från alla möjliga håll hur coola vi var. Japp, true story. Och innan vi visste ordet av det så började ett par pappor med sina små barn lite försiktigt att ta efter oss och susa ner bland hyllorna. Jag känner verkligen att vi lärde japanerna något viktigt. :P Hur som haver så var det jätteroligt, och vi åkte omkring i över en timme.

Galet, vi spenderade ungefär fem timmar på IKEA... Men jag köpte faktiskt en filt, batterier och en liten ljuslykta, så jag åstadkom något i alla fall. Och jag har slösat pengar! Huu, jag köpte lite allt möjligt idag på vägen hem, bland annat en klänning, vantar, en väska och lite annat smått och gott. Men det var okej, för jag har i princip inte shoppat alls sen jag kom hit. Nu hoppas jag bara att de pengar jag har kvar räcker för resten av månaden... (TT__TT)

Om ni är söta så läser ni inlägget under detta. Där har jag skrivit lite om min nuvarande värdfamilj. C:

Bai bai

1 kommentar:

  1. Det värmer en moders hjärta att höra att du tycker om mina lussebullar♥. Kram på dig vännen

    SvaraRadera