torsdag 15 december 2011

さようなら茅ヶ崎~

Snart är det dags. I övermorgon bär det av till nya värdfamiljen. Jag känner mig nervös, glad, ledsen och en miljon andra känslor. Jag vet att det kommer att bli annorlunda, men jag känner att det kommer att bli bra.
Dock har jag inte packat och städat färdigt än! Jag måste göra det i morgon, annars blir det jobbigt. :P

Min värdfamilj har varit borta till sent på kvällarna i princip hela veckan. Det är lite tråkigt, för efter det här kommer jag nog inte att träffa dem mer. Fick veta efter middagen att både Taisei och Yasuko kommer att vara borta både i morgon och i övermorgon, så ikväll var sista gången jag såg dem. Himla synd bara att Taisei redan hade gått och lagt sig, för jag fick inte säga hej då.

Till Yasuko visste jag inte riktigt hur jag skulle säga hej då, för vi är inte särskillt nära varandra, så det blev... speciellt. Vi lämnar det där.

Nästa vecka börjar lovet, och det ser jag verkligen fram emot. Jag har pratat lite med mina kompisar, och vi har bestämt att vi ska åka till Disney Land eller Disney Sea alldeles efter nyår. Sen så har jag även pratat med några supergulliga tjejer i trean, och vi ska ut och leka någon gång under lovet. Det ska bli jättekul! <3

Men vad mer har hänt... Hm, i förrgår var det Lucia. Då gjorde jag för första (eller ja, nästan i alla fall) gången precis vad jag ska göra när jag är här. Jag delade med mig av svensk kultur. Det var jättekul att sitta och prata om lucia och allt vad det innebär, och alla tyckte att det verkade supermysigt att gå runt och lussa. Och även om de tyckte att det var lite konstigt att lucian har levande ljus i håret "Men tänk om det börjar brinna!", tyckte de ändå att det var intressant. Jag har även lovat alla att de ska få smaka knäck nästa vecka, så förhoppningsvis hinner jag göra det i helgen.

Jag ska skriva ett inlägg imorgon, och jag ska även försöka att skriva ett på lördag innan jag åker, men sen kan jag inte säga när nästa kommer. Jag har nämligen ingen aning om hur mycket tillgång jag kommer att ha till internet, så risken finns att ni får vänta ett tag. Jag vill ju liksom inte klampa in i huset och sätta mig vid datorn det första jag gör. Nej, jag har suttit vid datorn alldeles för mycket sen jag kom hit faktiskt... Nu ska jag göra rätt från början.

じゃ、またね~

1 kommentar:

  1. Hmmm, jo en mänsklig ljustake måste te sig tämligen udda för en japan. Tänker jag efter så är det så för mig också, men en tradition är en tradition! :)

    Lycka till med nya familjen!

    SvaraRadera