onsdag 28 december 2011

Blått paket

Herro!

Igår åkte jag in till Yokohama med ベロニカ. Jag gick upp tidigt som tusan, och tanken var att vi skulle köra karaoke hela dagen. Inledde dagen med att ta fel buss och hamna någonstans där jag aldrig vsarit förut, men jag löste det och kom bara tio minuter sent! Sen blev det bara två timmars karaoke, följt av en massa ätande och djupa tankar. Det var nice.

När jag kom hem åt vi nabe för att det var så himla kallt. Jag vet inte om det värmde så himla mycket, men gott var det i alla fall. Ah, hur ska jag överleva utan japansk mat? T^T Sen var det dags att bada, och jag tror att jag somnade. Jag vet inte säkert, men jag måste nästan ha gjort det för jag var i badet i nära en timme. xD;

Idag har jag varit till postkontoret för att försöka få tag på mitt paket. Dessvärre har de inte en aning om var det är någonstans, utan de har lyckats tappa bort det. Vill jag att de ska leta efter det måste jag betala... Känns ju sådär, jag menar, jag borde ju inte behöva betala för att de ska hitta något som de har tappat bort. Eller? Hur som helst, det kommer att ta två till tre veckor för dem att leta rätt på det, men de kan inte garantera att de faktiskt hittar det. =__="

I vilket fall så ska jag tillbaka imorgon och fylla i något viktigt papper, och så kommer de att börja leta. Förhoppningsvis hittar de paketet! Och jag måste bara säga att jag har tur som har en så hjälpsam värdsyster. Hon följde med mig idag (för ärligt talat, jag skulle aldrig kunna förklara situationen och diskutera lösningar med postkontorsfolket själv), och hon ska följa med mig imorgon också. Jag är så glad att jag flyttat!

Idag har också Chikas klubbkompisar kommit över och bakat kakor och gjort en försenad jultårta. Ni som känner mig vet ju hur jag är runt nya människor (särskillt när jag måste prata japanska!), men det har gått helt ok. Om det är något jag lärt mig här i Japan så är det att klara av situationer som jag egentligen känner mig lite obekväm i. Och det är ju en bedrift, eller hur?

Min plan var att gå ut och jogga idag, men jag kan inte. Seriöst, mitt skelett gör jätteont, och jag kan inte ens gå normalt. Jag vet inte varför det är så, men jag hoppas och tror att det är för att det är så kallt. Så förhoppningsvis kan jag ge mig ut och springa när det blir lite varmare. :3

Snart har jag varit här halva tiden, kan ni fatta det? Det är helt galet~

4 kommentarer:

 1. Det är verkligen en bedrift :) Hoppas de hittar paketet, utan att du behöver betala ett enda öre!

  SvaraRadera
 2. Vänta lite nu, posten slarvar bort paketet och du måste betala för att dom ska leta efter det... fy f-n! Du verkar ta det bra, jag hade nog exploderat. ;)

  Halvtid alltså, jo tiden går fort. Jag antar att det går fortare nu när du har fått en bra värdfmilj. :)

  SvaraRadera
 3. Usch vad tråkigt att de inte hittar paketet :( Där låg ju dina julklappar. Vi hoppas att verkligen att de hittar det. Tur att du har en sån snäll och hjälpsam värdfamilj och syster :)

  Kramar mamma

  SvaraRadera
 4. Så ledsamt med det försvunna paketet! Det verkar ju orimligt att Du skall behöva betala för andras missar! Hoppas det ordnar sig!
  Tänk - nästan "Halvtid"! Så härligt att Du nu har kommit till en familj, som verkligen månar om Dig!

  Kramar från Mormor och Morfar.

  SvaraRadera