onsdag 21 september 2011

Tyfon

Yaaaay, det är en tyfon! Okej, det är inte jätteroligt. Jag bor i ett av de mer drabbade områdena, men inte i det hårdast drabbade området, så I'm fine. Jag stannade hemma eftersom lilla mamma och lilla pappa inte ville att jag skulle gå till skolan. Jag klagar inte, för jag fick ta sovmorgon. C:

Men ärligt talat, det hade varit ganska farligt för mig att åka till skolan. För det första måste jag cykla i 20 minuter (fast det tar så klart längre tid när det regnar och blåser så mycket som det gör nu xD), men sen måste jag ta tre olika tåglinjer, vilket innebär att det hade varit ganska stor risk att jag inte hade kunnat ta mig fram. Även om en av linjerna fungerat som den ska så hade de andra kunnat vara avstängda. Och då skulle jag sitta fast! Så det var helt enkelt bäst att bara stanna hemma.

Så vad gör man när det är tyfon? Inte mycket. Jag tycker att det är ganska mysigt när det är storm (förutsatt att man är inomhus), så jag har det bra. Men det är galet hur starka vindarna är! Ibland så skakar hela huset, nästan som när det är jordbävning! Och det är även åska utomhus, men det är mysigt det också. :3
Så allt jag gör är typ att sitta vid datorn. Jag ska nog sova lite om en stund, och senare ska jag se till att plugga japanska. Jag har, till skillnad från alla andra utbytestudenter, inte några privatlektioner i japanska, så jag måste se till att plugga själv. Det är inte det lättaste att hitta motivationen alla gånger, tro mig, men jag vill ju lära mig så det är bara att göra. Och det är ju därför jag är här.

Ja, また ね~

3 kommentarer:

 1. Vad har du for lektioner? Kan du inte lagga upp ditt schema~? : D
  Forutom mina privatlektioner har jag bade modern japanska, koten och kalligrafi, haha. xD;

  SvaraRadera
 2. Skönt att du stannade hemma idag hur ser det ut resten av veckan? Puss Pappa

  SvaraRadera
 3. Jag är också glad att du stannade hemma :) Hoppas vädret är bättre i morgon, annars får du väl ta en sovmorgon till. Kram mamma

  SvaraRadera