måndag 19 september 2011

Daibutsu

Hallå där hemma i Sverige! :3

Ursäkta det deppiga inlägget igår. Really. Jag ville bara få det ur mig, men nu känns det bättre. Hemlängtan var som bortblåst i morse så I'm fine. Hur som helst, idag var det "Respect the Elderly Day" vilket är en röd dag här i Japan. Med andra ord var jag ledig, och då passade vi på att åka lite båt och att besöka den berömda Daibutsu i Kamakura. Seriöst, det var så himla mycket turister! Men först till båtturen.

Vi åkte ganska långt, typ två timmar, för att komma till en hamn/strand där man kunde åka på en speciell båttur. Det som var så speciellt var att man både kunde sitta uppe på däck och även "under ytan" med fönster så att man såg ut i havet. Så vi såg lite fiskar och en massa annat spännande.


Så här såg det ut från båten. Ursäkta kvaliten, kameran jag använder är inte den allra bästa.Och såhär såg det ut när man gick ner under däck. :3

Efter det åkte vi till den berömda Daibutsu i Kamakura. Jag tror inte att jag sett så många utlänningar på samma ställe en enda gång sen jag kom hit till Japan. Det var helt crazy! Dock var Daibutsun "stängd" så vi kunde inte gå in i den och kolla som man brukar kunna. Men det var nice ändå, jag gillar att åka och kolla på sådana här saker. Mitt intresse för Japans historia är ju ändå en av anledningarna till att jag är här.

 Jag och min värdbror Taisei - Vi är precis som alla andra turister.

Daibutsu 

 Hans tofflor. De är större än de ser ut, jag lovar!

Daibutsu

Ja, また ね~

2 kommentarer:

  1. Va roligt att du mår mycket bättre idag!! Du borde skriva ner allt som får dig att må bra, och allt bra med att bo där i Japan, så kan du ta fram lappen när du har hemlängtan, och så kanske det känns bättre då :)
    Du är sjukt stark och modig BEA!!! xD <3<3<3

    SvaraRadera
  2. Skönt att det känns bättre idag, vännen. Kul att ni gjorde en utflykt :) Det såg väldigt vackert ut. Häftigt att man kunde sitta under däck och titta ut. Hur stora var tofflorna förresten? Kramar mammma

    SvaraRadera