söndag 25 september 2011

Bunkasai

Mmmyes, igår och idag var det äntligen dags för bunkasai här på skolan! Jag har redan förklarat vad bunkasai är, men för er med dåligt minne tar jag det en gång till.

Bunkasai är en årlig skolfestival där eleverna gör om sina klassrum till spökhus och olika lekar, de säljer mat och de har även uppträdanden. Ofta kommer både ens familj och vänner och tittar på festivalen, och det hela är fruktansvärt seriöst. Ingen gör ett halvdant jobb, utan man anstränger sig till max för att få det perfekt. Men det gör det hela lite roligare. :)

Min skola är lite annorlunda från andra skolor dock. I vanliga fall så brukar ettorna göra om sina klassrum (jag är en etta här), tvåorna brukar uppträda och treorna säljer mat. Men av någon anledning så skulle både tvåorna och treorna sälja mat, vilket fick följden att det inte blev några uppträdanden. Därför har jag nu lite tråkiga nyheter. JAG TOG INGA BILDER. Helt enkelt för att det inte fanns något att ta bild på. The main event var en fashion show som var ganska nice, men det var inga danser eller pjäser eller annat spännande som jag sett fram emot, så det var lite synd. Men jag filmade lite under showen, så om kameran bara vill ska ni få se det. :3

Jag fick inte uppleva så mycket av bunkasai, eftersom jag var tvungen att jobba första dagen (vårt rum var som sagt ett "Where's Waldo"-rum. Det gick ut på att folk cosplayade, och så skulle gästerna hitta cosplayarna och få stämplar. När de hade tre stämplar fick de gå tillbaka till klassrummet och få snacks). Och den andra dagen (idag) var jag tvungen att åka till Yokohama för att en av mina klasskompisar hade tabbat sig lite. Och låt mig påminna er om att Yokohama ligger en bit bort, så jag fick bara vara med halva dagen idag. ;__; Men men, man kan inte få allt.

När jag väl var i Yokohama passade jag på att gå på Loves skolfestival, och den var betydligt större än vår. Hans skola var enorm. Den hade liksom tio våningar, min har... tre, och vi använder inte ens alla klassrum. Haha, så är det om man går i skolan på landet. :P Efter det åkte jag hem, men jag missade bussen så jag tog en sväng förbi Starbucks och köpte en caramel frappucino. Det var GOTT.

Sorry. Jag som lovade er ett jätteutförligt inlägg med hur mycket bilder som helst från bunkasai. Nu får ni i stället hålla till godo med bara text. Kameran vill inte. Stackars er. Meeeeen ni kanske kan få se bilder på något annat. Någon annan gång.

By the way så har jag funderat på att skriva mer sällan. Vad tror ni om det? Jag kommer nog även att göra vissa inlägg som bara består av en bild, typ något jag ser i vardagen som jag vill dela med mig av. Det är möjligt i och med att jag nu vet hur man bloggar från mobilen! Inlägget "Testing" skickade jag från mobilen när jag jobbade. Hehu. ^w^

Nu har jag inget mer att skriva om, och jag är trött eftersom att jag inte har fått någon ledig helg utan har fått gå upp vid 05:30 sju dagar i sträck. Jag ska upp den tiden i morgon också, men sen är jag leeedig tills på, ja, nästa måndag. Det blir nice, då ska jag sova mycket.

Puss på er! Ni ska veta att jag saknar er där hemma! <3

Ja, また ね~

3 kommentarer:

 1. Maste saga att Taiikusai faktiskt ar valdigt kul, hoppas du hinner med den innan du aker hem~ x3 Min klass forsoker valja tema for skolfestivalen (jag tror det ar bunkansai, men de kallar det typ Kyugakusai) men det gar inte sa bra, alla sitter bara och pratar haha.

  Bloggar du fran din japanska mobil? Er hur gor man? xD;

  SvaraRadera
 2. Ja, jag bloggar från min japanska mobil! :3

  Det är enkelt, du går bara in på "Inställningar", sen trycker du på "e-post och mobil". Scrolla ner till alternativ för inlägg. Där kan du både lägga till "mobila enheter" (din keitai alltså), samt skapa en speciell e-postadress som du kan skicka blogginlägg till som automatiskt publiceras på bloggen.

  Försår du? Om inte annat, fråga igen. :P

  SvaraRadera
 3. Det är alltid kul att läsa din blogg och se vad som du varit med om. Är inne och tittar varje dag. Du ska dock inte känna att du måste skriva varje dag om du inte vill (även om jag ju gärna läser, som sagt :))

  Kram kram mamma

  SvaraRadera