torsdag 1 september 2011

Alien

Hej hemma i Sverige! :3

Idag var jag och gjorde min Alien Registration på City Hall här i Chigasaki. Om man är en utlänning och ska stanna i tre månader eller längre så måste man göra en s.k. Alien Registration. Men det är sjukt lätt, så det är inget att oroa sig för. :) Allt man gör är att gå till sin stads, uh, "huvudkontor" typ. Där tar går man helt enkelt fram till luckan där det står "Alien Registration" och fyller i en blankett. Själva blanketten är lite klurig, men det står både på japanska och engelska så det funkar. Man skriver sitt namn, födelseort, telefonnummer, hemadress och så vidare. Sen ska man även ha med sig två bilder och sitt pass. That's it.

Om två veckor ska jag hämta ut mitt kort som visar att jag är en alien, och sen måste jag jämt bära det med mig. Som att det inte syns att jag är en gaijin liksom... (Gaijin, för er som inte vet, betyder utlänning. Gaikoku(förkortat gai=utanför) plus jin (=person)).

Sedan gick jag och min värdbror till Mister Donut och käkade munkar och drack meron-soda. :3 Och just det, jag fick min uniform idag! Blev typ fett förvånad, eftersom de (=lärarna) sagt att jag inte skulle få den förens i oktober. Nice. Den är tråååkig, men jag får lov att modifiera den lite så jag ska köpa en stickad väst. Men sen vet jag inte, tycker ni att jag ska köpa en rosett eller en slips? Jag vet inte riktigt vad jag gillar bäst. Jag skulle liksom kunna köpa en Gryffindor-slips om jag vill. Haha, nörd... (-^_^-) Som sagt, vad tycker ni? Gryffindor-slips eller en söt rosett?

And before I forget, det var en jordbävning igår. Jag trodde att den var ganska liten (eftersom ingen på våningen nedanför ropade åt mig att ta skydd), men tydligen så har både hus och vägar tagit skada. Dock har inget hänt där jag bor, utan det skakade liksom bara en del. Anyway, här kan ni få se två bilder från dagen. :3

Meron-soda och munkar. <3 Jag tog den med choklad btw, för jag tycker inte så mycket om grönt te-smak...

Min värdbror たいせい. Hur gullig som helst (för det mesta). (^__^)"

Ja, また ね~

1 kommentar:

  1. Haha älskar faktumet att du är en alien :D Sen får du ett stort plus i kanten för att du förklara gaijin så jag har en aning om vad du snackar om :3 Sen tycker jag du lätt ska skaffa en stor fet jätterosa rosett!! Iaf en rosett :P Visst Gryffindor-slips är ju rätt kul bara för att det är Harry Potter, men en rosett är så mycket snyggare och tjejigare ^^ Men du måste lägga upp en bild på dig i uniformen som den är och sen en bild när den är modifierad!!I wanna see!!!
    Sen tycker jag din värdbror ser vääldigt liten ut, typ 3 år o.o
    Kyss o klem Jessica

    SvaraRadera